2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini dâhileriye hapseder.
Yapı çışitalarında kullanılan kapılar sorunlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu muhtevaeride kuşatılmış kalabilir.
Yangın merdiveni kapısı 90 dakika ali ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı yol ile kolay merdivene erişimı katkısızlamalı, aynı anda yekten ziyade kişinin autarı sahih çıkmasını sağlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
Bununla bile kötüdaki kriterlere mevla olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması onaylama edilir.
Yangın Çıkış Bapsı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen dışarıya sahih açılmaktadır.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Kaçış dâhilin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer örgülarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü yanında engel, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.
Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni plan sinein süflidaki aşamaları gerçekleştiririz:
Yangın kapısı, isminden Yangın Kapısı bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Kaçış derunin kullanılmasına cevaz verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak kocaliği, konutlarda 100 mm’den ve sair binalarda 125 mm' den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Konstrüksiyonda bulunan insanların emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına düzenınmasında önemli bir rol oynar.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.